Ένα κλασσικό μαγαζί στου Ψυρρή, που πολύς κόσμος έχει επισκεφτεί, αλλά κάθε φορά θα πάρεις κάτι διαφορετικό. Ήταν 14 Φεβρουαρίου κι όντας ρομαντικοί, είπαμε να φάμε το γλυκάκι μας. Κατηφορήσαμε από το Μοναστηράκι μες στα στενά και φτάσαμε κάποια στιγμή, συνειδητοποιώντας ότι κι άλλα άτομα είχαν την ίδια ιδέα. Δεν περιμέναμε, πάντως, πολύ, καθώς έχει πολλά τραπέζια και συνεχώς κάποιος φεύγει. Κάτσαμε σε ένα τραπεζάκι έξω, στη γωνία, έτσι που δεν μάς ενοχλούσε ο πολύς κόσμος.

Το δύσκολο κομμάτι ήταν όταν ήρθε ο κατάλογος. Θέλαμε να γίνουμε αντισυμβατικοί και να μην πάρουμε τα συνηθισμένα, πχ Το γλυκό της Αγάπης, αλλά να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό. Είχαμε ακούσει ότι μπορείς να πάρεις και Ποικιλία, που σημαίνει να βάλεις 2 γλυκά σε μία πιατέλα με ένα βουνό παγωτό στη μέση. Είπαμε να δοκιμάσουμε την τύχη μας με μία Καρυδόπιτα με σοκολάτα, μία Σερμπετόπιτα (ραβανί κάτω, με 2 διαφορετικές κρέμες από πάνω) και παγωτό βανίλια στο κέντρο.

Δεν καταφέραμε να το φάμε όλο...

Δεν καταφέραμε να το φάμε όλο…

Η Καρυδόπιτα ωραία, αλλά η έκπληξη της βραδιάς ήταν η Σερμπετόπιτα. Ήταν ένα πολύ ελαφρύ γλυκό κι ακόμη όταν είχα φουσκώσει, είχα χώρο για λίγο ακόμη, γιατί όπως λένε: «Το γλυκό δεν πάει στο στομάχι, πάει στην καρδιά». Περιττό να αναφέρω ότι έμεινε και στο τέλος προς ντροπή μας, παρόλο που είμαστε φαγανά παιδιά. Σίγουρα το έχετε στα σχέδιά σας και δεν χρειάζεστε εμάς να το προτείνουμε σαν μαγαζί, αλλά παρ’όλα αυτά, το Σερμπέτια στου Ψυρρή εγκρίνεται από το Άκου τι έφαγα.

Πληρώσαμε για 2 άτομα: 15€

Κόστος ανά άτομο: 5-8€ (αν θέλετε και παγωτό)

Πού πήγαμε: Αισχύλου 3, Ψυρρή

Χάρτης: 

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress