Τις μέρες που σου λείπει η Κρήτη λίγο παραπάνω, να έρχεσαι εδώ! Το Λαϊνι είναι σαν να σε μεταφέρει εκεί, με τις μυρωδιές, τις ομιλίες, τα τραγούδια και φυσικά τις γεύσεις. Ο χώρος είναι μικρός και αυθεντικός και τόσο ζεστός από τους ανθρώπους μέσα, που δεν μπορείς παρά να χαμογελάσεις με το που μπεις.

Η ρακή για κέρασμα επιβάλλεται από το κατάστημα, κι αφού την πιεις καλείσαι να επιλέξεις τι θα φας από έναν κατάλογο αμιγώς Κρητικό. Εμείς αποφασίσαμε να κινηθούμε στα συνηθισμένα μας πιάτα και πήραμε μια φάβα, ένα απάκι κοτόπουλο και έναν ντάκο, τα συνοδεύσαμε με λευκό κρασάκι.

dav

Η πρώτη μας σκέψη μόλις δοκιμάσαμε από τα πιάτα ήταν πως οι γεύσεις είναι σαν αυτές της μαμάς… Κι όπως μάθαμε αργότερα, υπάρχει λόγος για αυτό, όλα τα υλικά έρχονται κατευθείαν από Κρήτη, από τη μαμά της Γιούλας, που θα τη δείτε να σας σερβίρει και να σας κερνάει ρακές! Κι εκεί που έχεις φάει και είσαι χορτασμένος, έρχεται και μια μαραθόπιτα για τελείωμα και ένας λογαριασμός που νομίζεις ότι κάτι έχουν ξεχάσει να βάλουν μέσα. Για τα μεζεδάκια που γράφω παραπάνω μαζί με το κρασί, πληρώσαμε 15€.

Έξτρα μπόνους στο μαγαζί ο πίνακας-λεξικό που μεταφράζει κρητικές λέξεις σε….  «πρωτευουσιάνικα», για να εμπλουτίζουμε και τις γνώσεις μας! Θα ξαναπάμε σίγουρα, ίσως κάποια από τις Κυριακές που έχει και ζωντανή μουσική.

λαινι  φαβα

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress